Orthomoleculaire therapieOrthomoleculaire Therapie                                                    
Genezing van Binnenuit


Wat is orthomoleculaire therapie?
In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar de gezondheid te handhaven of te bevorderen door middel van stoffen die het lichaam
zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dit zullen veelal stoffen zijn die in een gezonde, natuurlijke voeding voorkomen. Lichaam- en huidklachten komen veelvuldig van binnen uit. Daarom combineren wij veelal onze (huidverzorging)behandelingen met orthomoleculaire voedingsadviezen.

De rol van voeding.
De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. In het begin van de 20ste eeuw werden steeds meer gebreksziekten ontdekt, die genezen konden worden door het toedienen van één vitamine. Een voorbeeld is scheurbuik, dat te voorkomen en te genezen bleek met vitamine C. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten.
                                                    
Als de voeding niet voldoende is.
Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is wel foliumzuur. Ook reguliere geneeskundigen adviseren sinds enkele jaren gezonde vrouwen die zwanger willen worden, extra foliumzuur te nemen om de kans te verkleinen dat hun kind wordt geboren met een open ruggetje. Zowel met het doel ziekten te voorkomen als ze te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, sporenelementen, aminozuren,essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de Bioflavonoïden.
                                                                   

Wat doet de orthomoleculair behandelaar.

Onze therapeute zal vragen naar uw lichamelijke klachten en naar uw psychische en emotionele gesteldheid. Verder zal Uw therapeute nauwkeurig willen weten wat u aan voeding en drinken binnen krijgt en of er voedingsmiddelen zijn die u slecht verdraagt.

Zo nodig onderzoeken wij dit met deVega-testmethode. Deze methode kan separaat en gecombineerd met de orthomoleclaire therapie worden ingezet.

Met de verkregen gegevens zal de therapeute een behandelplan opstellen en dit aan U voorleggen.

Vega-test wordt over het algemeen niet vergoed door uw zorgverzekering