Is podotherapie ook voor u de oplossing voor pijnlijke voeten?


  

Zijn pijnlijke, stekende, schrijnende voeten uw probleem?

Pijnlijke voeten, knieën , heupen en lage rugpijn kunnen voortvloeien uit standsafwijkingen van het lichaam. Een podotherapeut is de specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Een gedegen anamnese ligt hieraan ten grondslag.

Extreem eelt, pijnpunten op de voet, ingroeiende nagels, verlichting van likdoorns en/of hamertenen, e.v.a. behoren tot het werkgebied van onze podotherapeut Anastasia Slotboom. Zij denkt met u mee en adviseert praktische aanpassingen in lifestyle w.o. schoen- en loopadviezen. Tevens kan zij voor u een therapie uitwerken met behulp van steunzolen, ortheses, nagelbeugels en schoenadviezen. Ook drukvrij leggen van voetwonden behoord tot haar speiaal gebied. Met haar achtergrond als basisarts in de 1e lijnszorg is zij de juiste gesprekspartner met huisarts, fysiotherapeut, manueel therapeur en orthopedisch arts.

De steunzool van vandaag is comfortabeler dan die van 10 jaar geleden. Mooie materialen, lichter en comfortabel aan de voet, zowel voor dagelijks gebruik, als voor sportschoenen en werkschoenen. Voor werkschoenen gelden speciale veiligheidseisen, opdat bij een bedrijfsongeval de verzekering "de schade" dekt.

Een goede steunzool geeft stabiliteit aan voet en hiel, geeft een goede drukverdeling, corrigeert de lichaamshouding waardoor minder been-, heup-, rug- en schouder c.q. nekklachten. Ben je voor je klachten al overal geweest? Denk ook eens aan de podotherapeut. Zelf bij ontstoken slijmbeurzen in heup en kniegewrichten kan zij hulp bieden.

Let wel: een steunzool alleen is niet zaligmakend. Een goed passende schoen waar de zool in geplaatst wordt is net zo belangrijk. Anastasia helpt met adviezen voor een juiste schoen. Zij wil een nieuw gekochte schoen voor uw nieuwe steunzool (op uw verzoek) ook beoordelen voor u hem begint te dragen.

De podotherapeut kan een doorslaggevende rol spelen in de behandeling van personen met diabetes mellitus 2 (tevens keuring voor vergoeding door zorgverzekering).
Ook bij de reumatische voet, de oudere voet en kinder voet is haar werk en begeleiding van belang. Lichamelijke klachten bij zwangere vrouwen, oncologische voet maar ook adviezen voor de actieve en minder actieve sporters leveren resultaat.


steunzolendrukplaat beeltenis

 

 

 

 

Tijd voor deskundig voetadvies?

*Naast de videobeelden van uw looppatroon, kunnen wij met een drukmeetplaat een analyse van het lopen maken.
*Onze steunzolen worden individueel aangepast met verschillende sterktes aan ondersteunde materialen en verschillende hardheid aan dekzooltjes
*Ortheses ontlasten de teenstand of beschermen tegen likdoornvorming.
*Ingroeiende nagelhoeken kunnen ontlast en gecorrigeerd worden door nagelbeugelshighheels

Pijn of vermoeidheid in uw voeten of benen is altijd een reden om een afspraak te maken bij de podotherapeut. Onze podotherapeut werkt nauw samen met de medisch pedicure voor het beste resultaat.

Wilt u weten wat Anastasia voor u kan betekenen? Bel 0543-521987 of mail ons podo@bcminez.eu voor schriftelijke informatie of het aanvragen van een folder.

 “ Ik ben geïnteresseerd in de patient als persoon en niet enkel zijn klacht.

Na een uitgebreid onderzoek zullen we samen de behandelmogelijkheden

bespreken zodat u weer optimaal kunt bewegen ”


Mw. A. Slotboom-Zlatoudi

*Podotherapeute
*Basisarts(niet praktiserend)

Uw specialiste voor:   
-Voet- en lichaamsklachten door standsafwijkingen   
-Nagelproblemen   
-Schoenadvies

Bent u aanvullend verzekerd bestaat de mogelijkheid dat u behandelingen en ondersteunende artikelen geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt.


Aangesloten bij: