Definitief ontharen

Iedereen wil toch glad zijn?!

Overbeharing oftewel hirsutisme komt zowel bij mannen en vrouwen voor. Deze overbeharing volgt bij zowel mannen als vrouwen een 'mannelijk verdelingspatroon'. Dat betekent dat ook vrouwen me hirsutisme baardgroei kunnen hebben, een snor, borsthaar of beharing rond de tepels. Overtollige haargroei was bij mannen veel meer geaccepteerd dan bij vrouwen.

Overbeharing kan op verschillende plaatsen van het lichaam voorkomen bv. in het gelaat, op de armen, benen, rug en de bikinilijn.
De oorzaken van overbeharing kunnen zijn:
- erfelijke bepaling
- storingen in het hormonale systeem
- zwangerschap
- overgang
- bepaalde ziektebeelden en medicijngebruik

Vrouwen gebruikten altijd alverschillende methodes om van ongewenste haargroei af te komen, momenteel is de trend dat een
te veel aan haargroei ook voor de heren steeds meer "not done" is. Uit hygienisch oogpunt of om er gewoon beter uit te zien zoekt nu ook het mannelijk deel van de mensheid naar methodes het te veel aan haar te verwijderen

Zelf thuis ontharen is meestal de eerste stap. Je kunt scheren, harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken. Dit zijn allemaal tijdelijke oplossingen. Om definitief van ongewenste haargroei af te komen adviseren wij elektrisch epileren. Deze methode is ook geschikt voor blond en grijs haar.Elektrisch epileren:
Na een analyse van de huid en het soort haar wordt definitief onthaard d.m.v. een naaldelektrode.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.

Deze methode zorgt ervoor dat storende haren "definitief" verdwijnen. Het gaat om haren in het gezicht of om kleine oppervlakken op het lichaam. Bijvoorbeeld de tepelhof.
Er bestaan verschillende methodes:
- diathermie
- blendmethode
Elektrisch epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen is elektrische epilatie voor iedere
cliënt goed te ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren, afhankelijk van
de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing? Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen. Een ANBOS schoonheidsspecialist met de vakspecialisatie 'Elektrisch Ontharen' heeft de juiste kwalificaties om deze behandeling veilig en goed uit te voeren.
  

Overbeharing is een veel voorkomend verschijnsel waaraan gelukkig een en ander gedaan kan worden.

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten die gepaard gaan met de behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Als gespecialiseerde bij de ANBOS aangesloten schoonheidsspecialist kunnen wij u van dienst zijn bij het verwijderen van overtollige haargroei door middel van elektrisch ontharen.