Welkom

Shiatsu-esthétique

Shiatsu-Esthétique
 
Shiatsu is een van oorsprong oude Oosterse volksgeneeswijze, gebaseerd op het principe dat storingen in spieren, zenuwen en organen zich openbaren in het netwerk van meridianen, waardoorheen de lichamelijke energie stroomt. Vanaf het ontstaan van de mens vormen de handen als instrument van het creatieve vermogen een belangrijke functie in de zorg voor gezondheid en schoonheid.
Shi-Atsu (Shi=vinger, Atsu=druk) is een behandelingsmethode die wordt toegepast met duimen, vingers en handpalmen, zonder het gebruik van instrumenten.
Op het menselijk lichaam bevinden zich specifieke punten op de meridianen. Door druk uit te oefenen op deze punten brengt men het fysieke organisme in een goed functionerende conditie. Het natuurlijke proces van herstel wordt op gang gebracht.
                                                                                  
Shiatsu-Esthétique.

Vele eeuwen geleden ontdekte de Chinese filosofie dat de huid méér is dan louter verpakking van het lichaam. Het is als een wereldbol, een netwerk van meridianen. Deze meridianen leveren de nodige energie voor de opbouw van lichaamscellen en het goed functioneren van het lichaam. Storingen in de uitwisseling tussen deze cellen of tekorten in de energetische kringloop verminderen de weerbaarheid tegen stress, koude en warmte, droogte en vocht.
Door de nauwkeurige toegepaste druktechniek wordt de conditie van huid, spieren, zenuwen en bloedcirculatie verbeterd en de energie in het gezicht gestimuleerd. Het is een systeem dat de totale opbouw van het gezicht omvat vanaf de schedel tot aan de epidermis.

Met Shiatsu-Esthétique wordt op de huid van het gezicht gewerkt, dit met zichtbaar resultaat.

U kunt deze behandeling eenmalig boeken (ontspannend) of in kuurverband als liftende behandeling. Ook buitengewoon goed voor onze mannelijke bezoekers.