Welkom bij BioCosMedisch Centre Inez

Hot Stone massage

Sinds de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. 

Een Hotstone massage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

De Hotstone-massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zij
n.

                                                                                             


Hotstone massage is een gecombineerde vorm van massage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. 
Eerst overlegd uw behandelaar  of u probleemplekken ervaart. Deze worden gepalpeerd. En daar wordt tijdens de massage met de hete stenen extra aandacht aan besteed. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte.  Aan het einde van uw behandeling wordt uw lichaam heerlijk warm afgedekt. Warme stenen worden op uw rug neergelegd . Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

!! De Hotstone massage is een weldadige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt. !!

Contra-indicaties bij de Hotstone massage
Door de invloed van de massage met warme stenen en de plaatsing van deze stenen kunnen er diverse bijwerkingen optreden. Dit varieert van zware hoofdpijn en onrust tot flauwvallen toe. 
Aandoeningen en medicamenten waarbij wij adviseren geen Hotstone massage te ondergaan. Bij twijfel vermeld overleg dan met de behandelend specialiste/arts.

burn-out 
ontstekingen 
besmettelijke huidaandoeningen 
reuma 
psoriasis 
trombose 
 kanker 
 koorts 
extreme vermoeidheid en uitputting 
zwangerschap

pijnstillers 
antidepressiva 
antibiotica / penicilline 
ontstekingsremmers 
prednison 
alcohol 
drugs en andere opiaten